II cursa de muntanya Monserrat Nord, memorial Ricard Confalonieri

 

Al  poble de Monistrol de Montserrat, el passat diumenge, si va disputar la II Cursa de Muntanya  Montserrat Nord, memorial Ricard Cofalonieri. Amb la participació molt destacada d’atletes del nostre club i comarca.

   El recorregut de 26 kms,  més de 1300 metres de desnivell en positiu i la fresca matinal, no van espantar als més de 200 corredors que estàvem desitjosos de gaudí d’aquest paratges tant impressionants[@more@]

   Montserrat va tornar a ser l’escenari d’aquesta magnífica cursa, que tant ben estudiada tenia Ricard Confalonieri. Malauradament va perdre la vida en accident mentre estava escalant a la zona de Porte i Pimorents, el  passat hivern. Però segur que estaria molt content de veure tanta gent participant en el seu projecte. Doncs val molt la pena.

   El recorregut, amb sortida i arribada a Monistrol, transcorria per camins i corriols en direcció al Monestir. Aquí, davant la mirada incrèdula dels feligresos, ens dirigim, tot creuant la concorreguda plaça, cap a St. Benet. Camí de l’Arrel, Sta. Cecília i la temuda canal de St. Jeroni. De uns 400 metres de desnivell de cop, sense treva! Fins al cim del mateix Sant.

Ara ja de pla i baixada travessem la carena del Cavall, canal Plana, camí de l’arrel, Sta. Cecília i cap a casa per la directa. Uns molt ràpids i macos camins.

  Cal destacar la presència de corredors de primer nivell com Just Sociats, el  flamant campió, o Pere Aurell i Monica Ardid. O també Jordi Sanchez, Dani Leon  i Eduard Solà. I amb aquesta competència el nostre amic Abel Codina, que va arribar en la 11ª posició. Doncs cal felicitar-lo, no tant sols per aquesta cursa, si no per la trajectòria ascendent que ha realitzat aquesta temporada.

No hem puc descuidar de  felicitar al jove Berguedà Bernat Palau, de només 18 anys, que va quedar 2º de la seva categoria i també al meu amic Jordi Xaus, soci dels Mountain Runners del Berguedà, que va rebre el trofeu al corredor més veterà (1952).

   Dit això per més informació:  http//www.feec.org

                                               http//www.montserratclimbing.com

Cinto

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.